Mousserende Wijnen

Uitverkocht

Details

Smaakimpressie

 

Een ‘glamourous’ Cava in een hippe en feestelijke, modern sjieke uitmonstering, die niet alleen tijdens ‘een proost en toast’ geschonken wil worden, maar ook bij de lunch, het diner of veel leuker nog in het uitgaansleven. Helder, oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, aardbeien, frambozen en granaatappel. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van klein rood fruit en iets van geroosterde noten, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren.

  Vinificatie

  Alleen de beste en zorgvuldig geselecteerde Trepat druiven afkomstig uit de Conca de Barberá regio worden gebruikt voor het maken van deze prachtige cava. Een deel van de wijnen worden op houten vaten gelagerd van 225 liter. Daarna Blijven de flessen minstens 15 maanden "op lat". 

  Uitverkocht

  Girasole Frizzante Prosecco

  € 10,50
  Uitverkocht
  Uitverkocht

  Girasole Frizzante Prosecco

  € 10,50

  Details

  Smaakimpressie

  Licht strogeel van kleur met een groen zweempje. Expressieve en gulle neus volop florale tonen en fruitige aroma’s, overwegend groene appel en citrusvrucht. Zeer harmonieus, fris, delicaat en zuiver op de tong, met een milde finale (11-13 gr/l restsuiker voor 6/7 g zuur per liter).

  Vinificatie

  De druiven worden in eerste instantie in RVS tanks bij 16-18°C tot ‘stille’ witte wijn gegist. De tweede gisting vindt niet op fles plaats zoals in de Champagne (langzaam en kostbaar proces), maar eveneens in de grote RVS tanks, gedurende 10 dagen. Deze ‘cuve close’ (gesloten tank) of ‘charmat’ methode geeft uitstekende resultaten, zeker als de druiven ook nog zoals hier van uitmuntende kwaliteit zijn. De ‘frizzante’ prosecco is de instap, veel lichtere en minder koolzuurhoudende versie van de duurdere ‘spumante’. Het is bedoeld voor ongedwongen momenten van gezelligheid. Fris fruitig, verkwikkend, licht verteerbaar (10,5- 11,5% alc.) en vooral bijzonder lekker.

  Uitverkocht

  Details

  Smaakimpressie

  Heldere, strogele kleur met een groen zweempje. Fijne, aanhoudende en regelmatige mousse. Frisse en uitgesproken neus van appel en peren, ondersteund door belegen nuances van gist. In de mond rond, beschaafd aromatisch en elegant. Licht verteerbaar, circa 11,5% alcohol.

  Vinificatie

  De ontsteelde druiven worden zacht geperst zonder voorafgaande inweking. De tweede gisting vindt plaats in afgesloten rvs-tanks bij een temperatuur van 14°C, waarna de jonge wijn 5 tot 6 maanden in contact blijft met de gistcellen in de tanks (‘méthode cuve close’ of ‘Charmat’). Hierdoor verkrijgt men een complexe en zeer zuivere wijn.

  Uitverkocht

  Details

  Smaakimpressie

  Een glinsterende roze champagne, de Prestige Rosé krijgt zijn prachtige levendige kleur door de toevoeging van 15% stille rode wijn uit de wijngaarden van Ambonnay en Bouzy, aan een mix van witte wijn die ten minste 30% Chardonnay bevat. Met zijn subtiele balans van zacht rood fruit en frisse zuren is deze wijn fluweelzacht.

   

   Vinificatie

   De L'addition-methode wordt gebruikt om de Prestige Rose te maken om consistentie en kwaliteit te garanderen. 85% van het fruit wordt gevinifieerd als witte wijn en hieraan wordt de overige 15% toegevoegd die gevinifieerd is als een rode Pinot Noir wijn uit de beste bronnen in Montagne de Reims en Les Riceys. Dit geeft de Prestige Rose zijn kenmerkende zalmroze kleur. De wijn rijpt 3 jaar. De dosering is vergelijkbaar met de niet-vintage. De Taittinger Brut Prestige Rose heeft ook een hoog aandeel Chardonnay, wat synoniem is aan de Taittinger-stijl.

   Uitverkocht

   Torre dei Vescovi Prosecco

   € 11,50
   Uitverkocht
   Uitverkocht

   Torre dei Vescovi Prosecco

   € 11,50

   Details

   Smaakimpressie

   Lichtgele wijn met een fijne mousse en tonen van peer, appel en een bloemig karakter dat hem maakt tot een zachte en verfrissende wijn.

   Vinificatie
   De wijnen van Torre dei Vescovi komen van de grote coöperatie Colli Viccentini. Dit is een groot bedrijf wat samenwerkt met meerdere wijnboeren. Torre dei Vescovi maakt zijn wijn niet op zijn eigen wijngaard/terrein maar besteed dit uit. De coöperatie ligt in de provincie Vicenza net tegen de provincie Verona aan en produceert eenvoudige maar lekkere wijnen. Goede prijs kwaliteit verhouding. 
   Na vergisting op RVS volgt gisting op de Charmat methode. 

   Voorbeeld product

   € 29,95

   Voorbeeld product

   € 29,95

   Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

   Uitverkocht

   MVSA Cava Brut

   € 13,50
   Uitverkocht
   Uitverkocht

   MVSA Cava Brut

   € 13,50

   Details

   Smaakimpressie
   MVSA Cava Brut is opgedragen aan Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden. De vier blokjes op het etiket staan voor het symbool Musa Cava Brut. Het is een droge bleekgele mousserende wijn waarin dartele belletjes zich rijgen tot een gouden ketting. De smaak is levendig met aroma's van toast en rijp fruit als meloen en banaan. De wijn heeft een elegante ronde afdronk.

   Vinificatie
   MVSA is een ware levensstijl geworden in Spanje. Het staat voor beleving, emotie en vooral GENIETEN! Dat laatste vind je terug in de spannende en bruisende bubbels van MVSA Cava. Iets te vieren? Deze feestelijke Cava mag daarbij niet ontbreken. De Cava wordt geproduceerd in dé Cava regio van Spanje: Penedès. Een topklimaat zorgt voor een frisse en stuivende mousserende wijn. Na een slokje van deze bubbel kan het feest pas echt beginnen, proost!