Rode Wijnen

ONZE BESTE VERKOCHTEN RODE WIJNEN

Intense rode kleur. Zeer fruitig, met volop kersen en zwarte bessen aroma’s, aangevuld met wat specerijen. In de mond, fris in de aanzet, rond, evenwichtig en goed gestructureerd, met rijpe tannines en een lange finale. De speciaal voor deze wijn geselecteerde merlot druiven komen uit diverse wijngaarden van de Pays d’Oc. Om de druiven sneller en koeler te oogsten wordt gebruik gemaakt van moderne oogstmachines. De trossen worden volledig ontsteeld. De gisting begint op lage temperatuur om de wijn meer fruit en ronde smaak te geven, waarna het 10-12 dagen wordt voortgezet op 25°C. De jonge wijn rijpt nog 6 maanden in eikenhouten vaten. .

Details

Smaakimpressie

De allereerste Amarone ooit gemaakt, gelanceerd door Bolla, en nu geliefd over de hele wereld. Met deze Amarone herontdekt Bolla de origine van wijn en produceert dan ook met toewijding en respect voor traditie. In het glas heeft de Bolla amarone een ruby-rode kleur met een complexe neus met aroma’s van pruimen en kersen met tonen van balsamico. In de afdronk elegante tonen van geroosterde amandel. De smaak is krachtig en intens, een echte klassieker.

Vinificatie

Rijping in vaten van 750 liter gedurende 12 maanden, daarna gedurende 36 maanden eerst in vaten van 40 hl en 80 hl; verfijning in de fles voor nog eens 9 maanden.

Details

Smaakimpressie
Prachtige, uitnodigende kleur. Zeer aromatisch, met nuances van rood fruit (kersen, bessen, aardbeien), karamel en drop. Fris en levendig in aanzet, rond en zacht op de tong, mondvullend, warm en fruitig, met rijpe en aangename tannines en een romige, milde finale.

Vinificatie
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld, licht gekneusd en in RVS tanks vergist bij 24°C. Na de malolactische gisting wordt de jonge wijn geklaard en gestabiliseerd om het jeugdige en fruitige karakter te behouden.

Volle rode kleur. Rijke aroma’s van rijpe pruimen en specerijen. Een mond vol pruimen en zoete, rode bessen in de smaak. Vol body, geaccentueerd door opvoeding van een jaar op gebruikt Amerikaans eiken. Rjke finale met een bovengemiddelde lengte. Nu-2015. vleesgerechten van grill, barbecue, ‘braai’ of oven, klassiek of exotisch wild, al dan niet geserveerd met een rijke vruchtensaus.

Details

Smaakimpressie

De boekenhoutskloof The Chocolate is een topwijn van wijnmaker Marc Kent met bakken geconcentreerd fruit, structuur en balans. Het is een blend van Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Cinsault en Viognier. In de geur exceptioneel geparfumeerd. Een overvloed aan rode en donkere bessen, viooltjes en intens witte peper. En dan die smaakexplosie in je mond. Allemaal laagjes: van zacht, rijp fruit, via specerijen als kardemom, komijn en kruidnagel, tot zwarte peperkorrels.

Vinificatie

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen.

Details

Smaakimpressie
Rode kleur met paarse indrukken, een intens aanhoudend aroma van rode en zwarte kersen met daarnaast een fijne kruidigheid. De rijke volle smaak blijft elegant met de voor Barbera kenmerkende frisheid.

Vinificatie
De druiven worden geoogst in deze historische wijngaard van het domein nabij Castelnuovo Belbo. Deze hebben een leeftijd van meer dan 40 jaar en leveren een bescheiden rendement met een hoge fruitkwaliteit. De vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde vaten, door de temperatuur niet te hoog op te laten lopen blijven de karakteristieke eigenschappen van de Barbera druif behouden. De rijping van minimaal 1 jaar vindt plaats in grote eikenhouten vaten met een inhoud van 5000 liter. Een deel van de wijn rijpt op barriques (vaten van 225 liter) die 1 jaar gebruikt zijn. De houtinvloed blijft zo beheerst en geeft het de wijn net dat stukje extra complexiteit. Na de rijping worden de wijnen geassembleerd. Op deze manier komen de mooie karakteristieken in de wijn naar boven en speelt het fruit de boventoon en heeft het hout een ondersteunende functie. Grote vaten worden gebruikt om wijnen heel licht te beluchten en hout nauwelijks een rol te laten spelen.

Smaakimpressie
De wijn heeft een donkere kleur en geeft geuren af van cassis en bramen, gecombineerd met aroma’s van kaneel en tijm.

Vinificatie
Klassieke vinificatie volgens het principe dat in Bordeaux gehanteerd wordt: lange inweking van de druivenschillen. Een deel van de wijn wordt zes tot negen maanden opgevoed op eikenhouten vaten.