Restaurant | Wine Bar » Witte wijnen

Witte Wijnen

ONZE BESTE VERKOCHTEN WITTE WIJNEN

Terras Gauda - O Rosal Blanco

Smaakimpressie
Groengeel van kleur met flitsen van viscositeit. In de neus wordt u getrakteerd op een groot scala aan aroma’s, van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en accenten van witte bloemen. In de mond zeer klassiek van stijl, een trouwe vertolker van de ‘Rosal dal’ traditie, met een verrukkelijke fruitige stramien.

Vinificatie
De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. Beide druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke assemblage na de alcoholische gisting. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.

ONZE 

Licht geel van kleur met een groen zweempje. Levendige aromatische wijn met herinneringen aan citrusvruchten, appel en peer. Goed evenwicht in de mond, sappig, fris en zacht met lichte kruidigheid en fruitige finale. Met respect voor de omgeving en de traditie worden de druiven geoogst. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven gekneusd en vindt de persing plaats. Aansluitend de vergisting in RVS tanks. Er vindt geen malolactische gisting plaats om de wijn zijn frisse fruitaroma’s te laten behouden. Na een koude stabilisatie en lichte filtering wordt de wijn gebotteld.

Sale!

Pinot Grigio Modello Della Venezie

€ 11,95 € 9,95
Sale!
Sale!

Pinot Grigio Modello Della Venezie

€ 11,95 € 9,95

De wijnmakers van Masi weten hoe ze Pinot Grigio's moeten maken, want dit doen ze al meer dan 100 jaar. De Pinot Grigio druiven voor deze wijn komen van de beste wijngaarden in Veneto. Een heerlijk glas zomerse vrolijkheid; dat is de beste omschrijving voor deze wijn. Heerlijk fruitvol, goede zuren en een frisse afdronk.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Zoals alle wijnen van Corette is ook deze witte wijn een monocépage, dat wil zeggen gemaakt van 1 enkel druivenras, en wel van de heerlijke viognier druif. Deze Corette Viognier is prachtig goudgeel van kleur en heeft op de neus heerlijke aroma's van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De wijn smaakt krachtig, rijk en evenwichtig. De structuur is vettig, maar toch met een frisse smaak en een mooie afdronk met daarin een vleugje honing

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Chic en een tikkeltje ouderwets verrukkelijk decadent als aperitiefwijn. Geweldig alternatief bij foie gras voor wie uitgekeken is op die zware ‘sticky wines’. Klassiek aanbevolen bij gevulde pasta kussentjes (ravioles) met truffel, risotto met truffel, omelet of roereieren met truffel, foie gras in bladerdeeg, zalm in bladerdeeg, vis in rijke, witte (room)saus, wit vlees, gegrild (Bresse) gevogelte, truffelkaas.. Voortreffelijke lounge en chill-out wijn.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de drijfveren achter het ontstaan van de Appellation Contrôlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met een premiercrustatus. De wijnen, zowel wit als rood, zijn inmiddels een vaste waarde in onze collectie

Sabine Mallard staat hier al jaren aan het hoofd. Dewijnen zijn prchtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de niewe vinificatie- en oplsagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is al jaren een vaste waarde in de top van de nederlandse gastronomie

Enate - Chardonnay '234' Magnum

Smaakimpressie
Intens aromatisch, met nuances van appel, perzik, wilde venkel en exotische vruchten, ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, met mondvullend fruit en een lange, opwekkende en zuivere finale.

Vinificatie
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen gedurende 5 uren. Na het pneumatisch persen volgt een natuurlijke bezinking bij 10°C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 15°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij - 5°C ter bevordering van de aromatische zuiverheid.

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden geleidelijk en zacht pneumatisch geperst, waarna de jonge most op barriques van Frans eikenhout vergist. De wijn ondergaat eveneens een malolactische gisting, waardoor het veel ronder en zachter wordt. Voor het bottelen rust de wijn 8 maanden op zijn ‘lias’ (fijn bezinksel) in dezelfde barriques.

Uitverkocht

Puligny-Montrachet behoort samen met Chassagne en Meursault tot de beroemdste dorpen in de wereld. Domaine Chavy in Puligny, ooit opgericht door Gérard Chavy en sinds 1994 geleid door zijn beide zoons, werd in 2003 opgesplitst. De broers gingen ieder hun eigen weg. Met name de wijnen van Jean-Louis zijn erop vooruitgegaan, ook als gevolg van de gezonde concurrentie met zijn broer. De druiven worden met de hand geplukt en de wijnen worden slechts licht gefilterd. Jean-Louis’ streven naar absolute topkwaliteit vertaalt zich in zijn wijnen.

Alle druiven komen van eigen wijngaarden in de Valle del Rosario (onderdeel van de grotere San Antonio Valley), vernoemd naar de zogeheten rivier die hier stroomt. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst. Na traditionele persing, wordt 30% van de druiven vergist op roestvrijstaal voor frisheid en mineraliteit. De overige 70% vergist op Frans eiken voor meer rijkdom en complexiteit. Er wordt in de vaten op kleine schaal battonage toegepast. (Uitgezakte gistcellen worden weer in contact gebracht met de wijn om deze wat meer volheid mee te geven.) Een klein deel van de wijn ondergaat ook de malolactische vergisting (zo wordt het scherpere appelzuur omgezet in zachter melkzuur) voor meer zachte elegantie in de wijn.

Uitverkocht

La Chablisienne Chablis Les Venerables is complex met rijpfruit en elementen van mineralen. Naarmate de fles langer open is zal de frisheid in de wijn toenemen. De afdronk is uitzonderlijk lang. In de geur elementen van bloemen (witte orchidee) en een lichte kruidigheid van het hout

De druiven worden met de hand geoogst vanaf verschillende geselecteerde wijngaarden. Sommige druiventrossen worden in hun geheel geperst. Die van andere percelen worden ontsteelt en krijgen een gekoeld schilcontact van circa 5 uur voor extra geur- en smaakexpressie. De vergisting vindt plaats in RVS tanks voor 30 dagen met aansluitend contact met de’ lie’ (uitgezakte gistcellen) voor 3 maanden.

Uitverkocht

Merlin Bourgogne Blanc

€ 27,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Merlin Bourgogne Blanc

€ 27,50

De Merlin Bourgogne blanc is een assemblage van diverse Mâconnais percelen: La Roche-Vineuse, Prissé en Chantré, allemaal op een kalkhoudende leembodem. De opbrengst is zeer laag, 50 hl/ha. Voor de witte Merlin Blanc worden de chardonnay druiven van elk perceel afzonderlijk geoogst, geperst en gevinifieerd. Na een lichte natuurlijke bezinking vindt de alcoholische gisting plaats in eikenhouten vaten (40%) en in RVS tanks (60%). Na deze eerste gisting begint een lange opvoeding op ‘lies’ (eigen fijn bezinksel) met eens per week ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren van het bezinksel voor meer vet, mineraliteit en complexiteit). De malolactische gisting ontstaat spontaan. De wijnen zijn op deze manier volledig stabiel van structuur voor ze gebotteld kunnen worden. Er vindt geen klaring plaats. Een lichte filtratie op fijne kiezelaarde (kieselguhr) wordt soms toegepast, als het oogstjaar daar om vraagt. Dikwijls is dat niet eens nodig. Deze Bourgogne blanc wordt wel licht gefilterd na een opvoeding van 9 maanden. De Merlin Blanc is fris en zeer aromatisch, met nuances van exotisch fruit. In de mond fris en zuiver, soepel en fruitig, met aroma’s van witte perzik. Een heerlijke frisse chardonnay welke duurzaam is geproduceerd want Olivier Merlin gebruikt geen synthetische bestrijding- of bemestingmiddel.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.