Witte Wijnen

ONZE BESTE VERKOCHTEN WITTE WIJNEN

Terras Gauda - O Rosal Blanco

Smaakimpressie
Groengeel van kleur met flitsen van viscositeit. In de neus wordt u getrakteerd op een groot scala aan aroma’s, van herinneringen aan verse druiven en appelcompote tot aan subtiele nuances van rijpe perzik en accenten van witte bloemen. In de mond zeer klassiek van stijl, een trouwe vertolker van de ‘Rosal dal’ traditie, met een verrukkelijke fruitige stramien.

Vinificatie
De trossen worden met de hand geoogst en in kleine kratten (maximaal 18 kilo inhoud) naar de wijnkelders gebracht. Beide druivenrassen worden apart verwerkt tot de uiteindelijke assemblage na de alcoholische gisting. De druiven worden zacht gekneusd en van de stelen ontdaan, waarna ze met schillen 3-6 uur bij 8-10°C inweken. Dit geeft de wijn meer kleur, meer aroma’s en meer structuur. De gekneusde druiven worden dan langzaam geperst. De most verblijft 72 uren in een tank om bij 8-10°C op natuurlijke wijze door bezinking te worden gezuiverd. De gisting vindt plaats op RVS tanks en duurt 21-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 17-19°C. Terras Gauda gebruikt een speciale ‘startcultuur’ voor het gisten, op basis van de in de eigen wijngaarden gevonden gistcellen. Om de frisheid van de wijnen te waarborgen vindt geen malolactische gisting plaats. Door koude stabilisatie bij -2°C is de zuiverheid van de wijn gegarandeerd. Tot en met het bottelen worden de jonge wijnen onder beschermende atmosfeer gehouden.

Licht geel van kleur met een groen zweempje. Levendige aromatische wijn met herinneringen aan citrusvruchten, appel en peer. Goed evenwicht in de mond, sappig, fris en zacht met lichte kruidigheid en fruitige finale. Met respect voor de omgeving en de traditie worden de druiven geoogst. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven gekneusd en vindt de persing plaats. Aansluitend de vergisting in RVS tanks. Er vindt geen malolactische gisting plaats om de wijn zijn frisse fruitaroma’s te laten behouden. Na een koude stabilisatie en lichte filtering wordt de wijn gebotteld.

Uitverkocht

La Chablisienne Chablis Les Venerables is complex met rijpfruit en elementen van mineralen. Naarmate de fles langer open is zal de frisheid in de wijn toenemen. De afdronk is uitzonderlijk lang. In de geur elementen van bloemen (witte orchidee) en een lichte kruidigheid van het hout

Zoals alle wijnen van Corette is ook deze witte wijn een monocépage, dat wil zeggen gemaakt van 1 enkel druivenras, en wel van de heerlijke viognier druif. Deze Corette Viognier is prachtig goudgeel van kleur en heeft op de neus heerlijke aroma's van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De wijn smaakt krachtig, rijk en evenwichtig. De structuur is vettig, maar toch met een frisse smaak en een mooie afdronk met daarin een vleugje honing

Details

Smaakimpressie

Goudgele kleur. Mooi in balans met milde fruitzuren en geur- en smaakaroma’s van rijpe citrus en passievrucht. Een fijne complexiteit met een lange afdronk.

Vinificatie

Wijnmakers Eric-Paul Sanders (oprichter van de EIVI Lifestyle Group) en Jose Estevez (oprichter van Viña Almirante) zijn de dynamische krachten achter "the embraced wine" EIVI. De albariño druiven groeien op speciaal geselecteerde wijngaarden en profiteren van de invloeden van zee. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Elk jaar worden slechts 20.000 flessen geproduceerd. Om de hals van iedere fles prijkt, als teken van liefde en geluk, een uniek handgemaakt “bohemian armbandje”. Doe de armband om bij degene met wie je EIVI drinkt en het zal jullie beide voorspoed brengen.

Chic en een tikkeltje ouderwets verrukkelijk decadent als aperitiefwijn. Geweldig alternatief bij foie gras voor wie uitgekeken is op die zware ‘sticky wines’. Klassiek aanbevolen bij gevulde pasta kussentjes (ravioles) met truffel, risotto met truffel, omelet of roereieren met truffel, foie gras in bladerdeeg, zalm in bladerdeeg, vis in rijke, witte (room)saus, wit vlees, gegrild (Bresse) gevogelte, truffelkaas.. Voortreffelijke lounge en chill-out wijn.

Details

Smaakimpressie

Zeer karakteristiek voorbeeld van een loepzuiver gemaakte grüner veltliner. Intense maar sappige geuren van peer en groene appel afgewisseld met die van groene kruiden, specerijen en limoen. Zeer zuiver op de tong, rijk maar elegant, veel sap en fruit, verfijnde zuurtjes, levendig en bijzonder aangenaam tot de laatste slok.

Vinificatie

Na een selectieve, handmatige oogst krijgen de druiven eerst een inweektijd van 4 uur om zo meer aroma en smaakstoffen voor de wijn te bemachtigen. Dan volgt de vergisting die zich op 20°C. voltrekt. Om de wijn meer structuur en rijkdom mee te geven, rijpt hij voor 4 maanden in roestvaststaal op zijn fijne gist.

In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de drijfveren achter het ontstaan van de Appellation Contrôlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met een premiercrustatus. De wijnen, zowel wit als rood, zijn inmiddels een vaste waarde in onze collectie

Enate - Chardonnay '234' Magnum

Smaakimpressie
Intens aromatisch, met nuances van appel, perzik, wilde venkel en exotische vruchten, ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, met mondvullend fruit en een lange, opwekkende en zuivere finale.

Vinificatie
De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen gedurende 5 uren. Na het pneumatisch persen volgt een natuurlijke bezinking bij 10°C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 15°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij - 5°C ter bevordering van de aromatische zuiverheid.

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden geleidelijk en zacht pneumatisch geperst, waarna de jonge most op barriques van Frans eikenhout vergist. De wijn ondergaat eveneens een malolactische gisting, waardoor het veel ronder en zachter wordt. Voor het bottelen rust de wijn 8 maanden op zijn ‘lias’ (fijn bezinksel) in dezelfde barriques.

Alle druiven komen van eigen wijngaarden in de Valle del Rosario (onderdeel van de grotere San Antonio Valley), vernoemd naar de zogeheten rivier die hier stroomt. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst. Na traditionele persing, wordt 30% van de druiven vergist op roestvrijstaal voor frisheid en mineraliteit. De overige 70% vergist op Frans eiken voor meer rijkdom en complexiteit. Er wordt in de vaten op kleine schaal battonage toegepast. (Uitgezakte gistcellen worden weer in contact gebracht met de wijn om deze wat meer volheid mee te geven.) Een klein deel van de wijn ondergaat ook de malolactische vergisting (zo wordt het scherpere appelzuur omgezet in zachter melkzuur) voor meer zachte elegantie in de wijn.

Uitverkocht

La Chablisienne Chablis Les Venerables is complex met rijpfruit en elementen van mineralen. Naarmate de fles langer open is zal de frisheid in de wijn toenemen. De afdronk is uitzonderlijk lang. In de geur elementen van bloemen (witte orchidee) en een lichte kruidigheid van het hout

De druiven worden met de hand geoogst vanaf verschillende geselecteerde wijngaarden. Sommige druiventrossen worden in hun geheel geperst. Die van andere percelen worden ontsteelt en krijgen een gekoeld schilcontact van circa 5 uur voor extra geur- en smaakexpressie. De vergisting vindt plaats in RVS tanks voor 30 dagen met aansluitend contact met de’ lie’ (uitgezakte gistcellen) voor 3 maanden.